Amarone della Valpolicella Van Zenato

Deze fles trek je niet zo maar open (of stiekem gewoon wel omdat het zooo leker is) Maar je trekt dan ook een fles wijn open waar ook wel een prijskaartje aanhangt. Gordijnen dicht, muziekje aan , kaarsje…..en dan.. het moment…inschenken! Want deze fles openmaken kun je na mijn inzien beter in de middag al doen, nadat je hem uit de koelkast hebt gehaald. Dan is die in de avond geweldig op drink temperatuur

Dit is een bom hoor, een blend van Corvina Veronese (70%), Rondinella (20%), Sangiovese (5%) en Molinara (5%).

De Amarone della Valpolicella wordt gemaakt van alleen de allerbeste druiven en exceptioneel goede oogsten. De druiven worden hand geplukt en geselecteerd. Na drie maanden indrogen van de druiven, zijn de druiven zeer rijk aan suikers en klaar voor het gistingsproces. Na de gisting rijpt de wijn nog ruim 30 maanden op   oude Sloveense eikenhouten vaten en vervolgens nog eens 12 maanden op fles

Ik heb nu toevallig de Amarone van het wijnhuis Zenato, maar je hebt ook Amarone van  Stefano Accordini bijvoorbeeld, er zijn dus meerdere wijnhuizen die Amarone kunnen maken. En de 1 is net weer wat anders dan de andere….In de neus voor rijp fruit, wat zeer uitnodigend is, maar dan de smaak…GE-WEL-DIG! Kersen, chocolade ….man man,,,,,er gebeurt wat hoor

Deze bom zit op maar liefst 16.% alc., tegen Port aan……, voor de “kenners” een complexe wijn en een GIGA afdronk! Voor de liefhebbers, Bijzonder lekker!

Over Amarone raak je gewoon niet uit gepraat! Wilt u deze wijn graag eens bij ons drinken? Geef het aan bij de reservering, want ik heb ze niet altijd standaard in huis!

Ik zeg…Prut!

×
Reserveer nu via WhatsApp. Let wel op, wij hebben niet de hele tijd de telefoon in de hand want onze aandacht gaat uit naar onze gasten. Het kan soms dus even duren voor u antwoord krijgt.