Binnenkort op onze vernieuwde wijnkaart!
Enate  (enate tempranillo cabernet sauvignon crianza )

Kunst en wijn, gaat dit samen? Ja, en dat bewijst Enate ! in 1992 begonnen, en werken samen met jonge kunstenaars en schilders! Dat verklaard natuurlijk ook hun eigenzinnig etiket. Een etiket kan voor vele gasten een belangrijk item zijn, En dat was in eerste instantie ook mijn valkuil toen ik begon met wijn drinken. Maar een mooi etiket, is geen garantie voor een lekker inhoud!

Ik vind dat Enate wel geslaagd is in deze combinatie, mooi etiket, die klasse uitstraalt! Groot wit etiket, met een bescheiden “logo “ erop!
Maar wat is het inhoudelijk, een prachtige blend, met 2 druiven soorten, Tempranillo  die kenmerkend is door zijn aangename aroma’s en de populaire cabernet sauvignon die vaak veel smaak geeft .
Wat proef ik, als ik deze wijn drink? Een prachtige intense wijn met tonen van vanille en tabak

Hoe komt dat toch? Nou ze hebben de wijn  negen maand gerijpt, op Amerikaans eiken en op frans eiken , deze combinatie geeft deze wijn toch een eigenzinnig karakter.

Moet wel zeggen dat het best wel een “Zware Jongen” is, want 15% , dat hakt er toch wel in.

Maar………hij is wel erg lekker hoor!
Komt u hem snel proeven?

Salute! En ik als grunniger zeg……Prut

×
Reserveer nu via WhatsApp. Let wel op, wij hebben niet de hele tijd de telefoon in de hand want onze aandacht gaat uit naar onze gasten. Het kan soms dus even duren voor u antwoord krijgt.