Pedro Ximénez ….alleen de naam al, ik vind het wel sexy klinken!

Deze druif gedijt bijzonder goed onder de extreme mediterrane klimatologische omstandigheden met korte, vochtige en gematigd koude winters, en snikhete, zeer droge zomers.

De volrijpe, zeer zoete PX druiven worden direct na de oogst circa 10 dagen onder de felle zon te drogen gelegd. Het vocht in de druiven verdampt grotendeels waardoor de concentratie aan suikers, natuurlijke geur- en smaakstoffen enorm stijgt. De bijna krenten geworden druiven worden geperst waarna de likeur achtig zoete most een gedeeltelijke alcoholische gisting ondergaat.

Deze wordt maar liefst 25 jaar gerijpt in Amerikaans eikenhouten vaten…( man man, dat ze zo lang kunnen wachten, ik snap er niks van) Waarbij de wijn in contact komt met kleine hoeveelheden lucht ( Oxidatieve-opvoeding). Uiteindelijk is deze “wijn” gitzwart, en heeft bijzondere aroma’s van cacao, drop, vanille en koffie.

ik vind het een smaaksensatie op en top!
Op zich in het al een dessert op zich, maar iets van chocolade erbij?? Wat een feest!

 

×
Reserveer nu via WhatsApp. Let wel op, wij hebben niet de hele tijd de telefoon in de hand want onze aandacht gaat uit naar onze gasten. Het kan soms dus even duren voor u antwoord krijgt.