Selecteer een pagina

De Zuccardi familie kwam aan het eind van de 19e eeuw vanuit Italië naar Argentinië. in 1963 begon hij aan zijn  eerste wijngaarden aan in Maipú. Tien jaar later kocht hij een nieuw wijngaardterrein ten oosten van Mendoza. Hoewel Don Alberto inmiddels behoorlijk op leeftijd is, loopt hij nog altijd door de wijngaarden. Zijn zoon Don José heeft sinds 1985 de dagelijkse leiding over het wijnbedrijf.

Wijn van Zuccardi gooien vaak hoge ogen op heel wat internationale proeverijen en beurzen, en ook worden zijn wijnen goed beoordeeld door Robert Parker. 

Deze Bonarda word maar liefst beoordeel met 90 Parker punten

Bonarda= De Bonarda druif is lang geleden overgekomen uit Alexandrië naar Kroatië, Bonarda is een druif van goed kwaliteit en komt tevens voor in Piemonte en Argentinië. De wijnen van de Bonarda druif zijn licht en dienen jong gedronken te worden. Bonarda is een kleine druivensoort en geeft geconcentreerd sap met veel rood fruit in de smaak.

Ik word altijd erg blij van een fles van Zuccardi, Een typische Argentijnse wijn, maar wel met een klein vleugje Italië op de achtergrond Mooi rode kleur, met een zwoele aanzet, met rood fruit en een vleugje hout! Een heerlijk wijn, op een winterse avond! ( of mij dat wat uitmaak! )

Salut

Reserveer nu via WhatsApp. Let wel op, wij hebben niet de hele tijd de telefoon in de hand want onze aandacht gaat uit naar onze gasten. Het kan soms dus even duren voor u antwoord krijgt.
Powered by